Over Roel Hazendonk

Roel Hazendonk, geboren te 17 juni 1992

Op 7 jarige leeftijd sprong ik zo nu en dan achter de piano, drukte het rechter pedaal in en vervolgens alle witte toetsen. Dat vond ik altijd zo mooi. De grap is dat ik dit tot op de dag van vandaag soms nog steeds doe. Omdat mijn moeder zag dat ik er zoveel van genoot vroeg ze mij of ik op pianoles wilde. Zodoende was ik op school in de pauzes alleen nog maar in de aula achter de piano te vinden.

Na 7 jaar klassiek piano les gehad te hebben pakte ik op mijn 14e ik de gitaar van mijn moeder. Op wiskundige wijze wist ik akkoorden van piano naar gitaar te vertalen en werd gitaar mijn tweede instrument. Na een jaar lang gitaarles te hebben gehad ging ik verder met jazz pianolessen bij Jasper Lekkerkerk.

Op 14 jarige leeftijd begon ik mijn eerste bandje. Al snel op verscheen ik op diverse podia in Amersfoort. Conservatorium leek een vanzelfsprekende volgende stap.

In 2010 deed ik auditie op het conservatorium van Utrecht en werd aangenomen op de vooropleiding. Ik besloot mijn muzikale vakgebied te verbreden en combineerde dit met een jaar piano technicus studie om te leren stemmen en kennis op te doen van het instrument. Op het conservatorium kreeg ik les van Bert van den brink, Randal Corsen, Hannie van Veldhoven en Rembrand Frerichs.

In 2016 studeerde ik af aan het conservatorium. Op dit moment begeef ik mij in diverse bandjes zoals het Marit van der Lei Nextet en Prashant Samlal kwartet en speel ik diverse stijlen zoals Funk, Be-Bob, Pop (soul) en klassiek. Ook ben ik actief als Pianostemmer en Pianoleraar.

Recentelijk heb ik besloten dat het tijd wordt om mijn eerste eigen album op te gaan nemen. Meer nieuws volgt hierover in 2019.

Artiesten die mij inspireren zijn (o.a) Stefano Bollani, Sviatoslav Richter, Brad Mehldau, Bill Evans, Keith Jarrett, Rachmaninoff en Bach.